Kapanan Facebook Hesabı Nasıl Açılır?

Kapanan Facebook Hesabı Nasıl Açılır?

Kapanan Facebook Hesapları Kolayca Açılabiliyor

2022 yılı itibariyle Facebook’taki toplam kullanıcı sayısının 3 milyara ulaştığı söyleniyor. Ancak farklı sebeplere bağlı olarak bazı hesaplar kapatılabiliyor. Kapanan hesap sahipleri Facebook hesabım kapatılınca ne yapmam gerekiyor konusunu detaylı olarak araştırmaya başladı.

Facebook Hesabı Neden Kapatılır?

Facebook gerek bireysel gerek kurumsal kullanıcıların yer aldığı önemli bir sosyal mecradır. Kullanıcılar Facebook üzerinde dilediği ilgi alanına uygun içerikler bulabiliyor. Ancak Facebook üzerinde gezinebilmek için kural ihlali yapmamak büyük önem arz ediyor. Kural ihlali yapan kişilerin profilleri kapatılır. Kural ihlaline konu olan konular şunlardır:

•Sahte isim kullanılması

•Topluluk standartlarına uygun hareket edilmemesi

•Taciz

•Facebook kuralına uygun olmayan içerik paylaşımı

Belirlenen kurala uygun hareket etmeyen profillere hesabının kapatıldığına dair bir mesaj gönderilir.

Kapatılan Facebook Hesabı Nasıl Açılır?

Facebook hesabının kapatılması durumunda profil sahipleri Facebook ‘u kullanamaz. Facebook’un kullanılamaması ise önemli bir dezavantaj olarak kabul edilir. Bu dezavantajı ortadan kaldırmak isteyen kullanıcılar farklı yöntemlerle kapanan Facebook hesabını tekrar aktif hale getirebiliyor. Ancak bu sürecin uzun olabileceği unutulmamalıdır.

Kapanan Facebook hesabı her zaman açılamayabiliyor. Tekrardan açılmayan hesaplar kullanılamaz hale gelmiş demektir.

Facebook Yardım Merkezi İle Hesap Açma

Kapanan Facebook hesaplarını tekrardan açmak için yardım merkezi ile iletişime geçmek gerekebiliyor. Facebook yardım paneline girilerek hesap yeniden aktif hale getirilebiliyor. Yardım merkezi üzerinden hesabı aktif hale getirmek için yardım merkezinde bulunan form doldurulmalıdır.

Yardım merkezindeki form doldurulduktan sonra Facebook yetkilileri belirli bir süre içerisinde hesabı ve paylaşımları inceleyip nihai kararı verecektir. Eğer bireyler taleplerinde haklıysa hesabına tekrardan erişim sağlayabiliyor.

E Posta Yardımı İle Hesap Açma

Facebook’ta kapanan hesabı açmak için e posta verilerinden yardım alınabiliyor. Bu yöntemi kullanmak isteyen kişiler Facebook’un resmi hesaplarına mail göndermelidir. Ancak mail atılacak hesabın doğru ve resmi olması büyük önem arz ediyor. Aksi halde bireyler boşu boşuna beklemek zorunda kalabilir.

Doğru hesaplara mail atılması durumunda Facebook yetkilileri hesabı incelemeye başlar.

Kimler Facebook Hesap Açma İşlemlerini Yapabilir?

Facebook kurallar konusunda oldukça katıdır. Oldukça katı olduğu için kurallara uygun hareket etmeyen profiller kısa süre içerisinde tespit edilir. Kısa süre içerisinde tespit edilen profiller kapatılır ya da askıya alınır. Buna bağlı olarak hesabı kapanan herkes tekrardan hesap açma işlemlerine başlayabiliyor.

Hesap açma işlemi için bir kısıtlama olmaması önemli bir avantajdır.

Kapanan Facebook Hesabı Ne Zaman Açılır?

Kapanan Facebook hesabını tekrardan açmak isteyen kişiler yapacağı işlemlerin ne kadar süreceğini ve hesabına tekrardan ne zaman erişebileceğini sorguluyor. Ancak kapanan Facebook hesabı incelenmeden net bir süre verilemez. Kesin olan sürenin öğrenilmesi için hesabın incelenmesi gerekir. Hesabın incelenmesi ise 7-14 gün sürebilir.

14 günlük sürecin ardından bireylere bilgilendirme maili gelir. Bu mailde hesabın tekrardan açılıp açılmadığı detaylı bir şekilde yer alır.