Instagram’ı Nasıl Business Manager'e Bağlarım?

Instagram’ı Nasıl Business Manager'e Bağlarım?

Instagram’ı Nasıl Business Manager'e Bağlarım?


Bir işletme hesabını yönetmek için mutlaka kullanmanız gereken bir uygulama olan Business Manager, ilk önce Facebook için kullanıma sunulsa da şu anda Instagram kullanıcıları tarafından da kullanılabiliyor. 

Durum böyle olunca işletme ve içerik üreticisi hesapları bir an önce Business Manager kullanmak istiyor. Bu yazıda Business Manager’ın ne olduğunu, neden kullanıldığını ve Instagram hesabınızı bu uygulamaya nasıl bağlayacağınızı öğrenebileceksiniz.

Business Manager Uygulaması Nedir?

Bir işletme hesabının oluşturulmasına, hesabın yönetilmesine, hesap için reklamlar verilmesine ve işletmenizin doğrulanmış bir işletme olmasına yardımcı olan Business Manager uygulaması, yönetim portalı olarak geçiyor. 

İlk önce Facebook, daha sonra Instagram için kullanıma sunulan bu uygulama ile Instagram ve Facebook üzerinde bulunan bütün pazarlama uygulamalarını tek bir uygulamadan kontrol edebilme şansı yakalayabilirsiniz. Business Manager ile kolaylıkla reklam yönetimi yapabilir, daha sonra yapılacak olan görevleri komutlandırarak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Business Manager Ne İşe Yarıyor?

Facebook ve Instagram’ın sık kullanılması ile beraber artan reklam çeşitlerini tek başına ve tek bir hesaptan yönetmek kolay olmadığından Business Manager uygulaması piyasaya sürüldü. Eskisi kadar kolay olmayan reklam yönetimini Business Manager yardımı ile kolaylaştırmak mümkün hale gelmiştir. 

Bu platform sayesinde aynı reklam hesabında birden fazla kişi aynı anda bulunabiliyor ve hesabı ortak bir şekilde kullanabiliyor. Bu sayede gün geçtikçe karmaşıklaşan reklamların yönetimi, birkaç kişinin aynı hesapta bulunmasıyla beraber kolaylaşıyor.

Business Manager ile Neler Yapmanız Mümkündür?

Business Manager hesabınızı kolaylıkla yönetmenize olanak sağlayan bir platform olduğu için size hesabınızın yönetimini basitleştirme amacıyla birtakım özellikler sunuyor. 

Bu özellikleri şu şekilde listelemek ve özetlemek mümkündür:

Sadece tek bir uygulama sayesinde Instagram ve Facebook hesaplarınızı yönetebilir, reklam vereceğiniz hedef kitleyi ayarlayabilir, ürün kataloğu gibi temel sayfaları düzenleyebilirsiniz.

Ortak kullanım amacıyla açılmış olan hesap birden fazla panel ile açılabilir ve bu hesap üzerinde çalışan herkesin kullanıcı izinlerini yönetebilirsiniz.

İşletmenizin tanınırlığı için verdiğiniz reklamlar hakkındaki detayları Business Manager sayesinde takip edebilirsiniz. Bu uygulama üzerinden reklam bütçenizi, harcamalarınızı ve tahmini harcamanızı, verdiğiniz reklamın gösterim detaylarını öğrenebilirsiniz.

Yukarıda sayılmış olan özelliklerden dolayı Facebook ve Instagram üzerinden açılan işletme hesaplarının kullanımı Business Manager üzerinden yapılıyor. Reklam kontrolünü sağlayan bu uygulama sayesinde hem işletmenizin popülerliğini ve tanınırlığını arttırabilir, hem de bu hesaba özel olarak ayırdığınız bütçenin kontrolünü yapabilirsiniz.

Business Manager Uygulamasına Bir Instagram Hesabı Nasıl Eklenir?

Business Manager uygulamasına Instagram hesabınızı eklemek için yapmanız gereken ilk şey Business Manager uygulamasındaki İşletme Ayarları’ndan Hesaplar bölümüne giriş yapmaktır. 

Hesaplar bölümünde önünüze çıkacak olan seçeneklerden Instagram Hesapları bölümüne girin ve mavi renkte gözüken Ekle butonuna tıklayın. 

Daha sonra “Instagram Hesabınızı Bağlayın” ibaresinin olduğu yere tıklamasınız, hemen ardından da çıkan sayfada Instagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmelisiniz. 

Bitir’e tıkladığınızda ise işlem bitmiş olacaktır.

Business Manager’daki Instagram Hesabınıza Nasıl Kişi Eklersiniz?

Business Manager uygulamanızda yer alan Instagram hesabınıza kişi ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz kişilere içerik oluşturup oluşturulan içerikleri yönetmek, topluluk hareketlerini incelemek ve hesabınızın istatistiklerini görüntülemek gibi bazı görevler verebilirsiniz.

Business Manager’ınızda hâlihazırda yer alan bir Instagram hesabına kişi eklemek için ilk olarak Business Manager’daki İşletme Ayarları’na, daha sonra Hesaplar’a giriş yapmalısınız. 

Instagram Hesapları sekmesine girdiğinizde önünüze çıkacak olan seçeneklerden Kişi Ekle’yi bulup bu bölüme giriş yapın. 

Sol tarafta yer alan sütundan bir kişi seçerek vermek istediğiniz görevlerin yanındaki düğmeye basın, eğer bastığınız düğme maviyse bu o kişiye görevi verdiğinizi gösterir. 

Ata butonuna tıkladığınızda ise işlem tamamlanıyor ve işletme hesabınıza belirli görevleri yerine getirecek yeni kişiler eklemiş oluyorsunuz.

Instagram’ı Nasıl Business Manager'e Bağlarım?