Facebook Reklam Nasıl Verilir ? Sorusunu cevaplıyoruz

Facebook Reklam Nasıl Verilir ? Sorusunu cevaplıyoruz

Facebook Reklam Nasıl Verilir?

Facebook'un ne kadar geniş çaplı bir platform olduğunu bilmeyen yoktur. Yıllardır popülerliğini devam ettiren nadir alanlardan biri olan Facebook, sağlamış olduğu çeşitli hizmetler sayesinde daha fazla ilgi çekmektedir. 

Bu hizmetlerden biri, reklam vermedir. Facebook reklam hizmeti sayesinde kendinizi çevrenize daha hızlı şekilde ulaştırabilirsiniz. Böylece kolay yoldan bir reklam hizmeti kullanabilirsiniz. Peki, Facebook reklam nasıl verilir? Facebook reklam verme konusundaki detaylara yazıda ulaşabilirsiniz.



Reklam Yöneticisini Açın

Facebook'ta daha kolay bir şekilde reklam verebilmek için ilk yapmanız gereken işlem, reklam yöneticisini açmaktır. Reklam yöneticisi, hedeflediğiniz kitleyi daha kolay bir şekilde seçebilmenizi sağlar. Ayrıca bu yönetici sayesinde reklamınızın raporlanması da son derece basit hale gelir.

Reklam Amacı Belirleme

Amacınızı net bir şekilde belirlemeden Facebook reklam verme işleminizi tam olarak yapamazsınız. Bu nedenle nasıl bir amaç için reklam vereceğinizi iyi belirlemeniz gerekir. Facebook'ta amacınıza uygun olarak kullanabileceğiniz üç tür reklam modülü vardır. 

Bunlar şunlardır:

• Awareness: Hizmette ya da üründe bilinirlik yaratmak istiyorsanız bu reklam modülünü kullanabilirsiniz.
• Consideration: Reklamınızı gören kişiler hizmetiniz ya da ürününüz hakkında konuşur. Reklamlarınızda etkileşimi amaçlıyorsanız bu modülü kullanabilirsiniz.
• Conversion: Belirlenen kitle, reklamını verdiğiniz ürünü doğrudan satın alabilir ya da sepetlerine ekleme yapabilirler.

Bu reklamodülleri arasında amacınıza en uygun olan seçtiğiniz zaman ona göre bir ilerleme yapabilirsiniz.

Hedeflenen Kitleyi Belirleme

Facebook'ta reklam vermenin 3. aşaması, kitle belirlemedir. Kitle belirleme reklam verme için oldukça önemli aşamalardan biridir. Öncelikle konumlar bölümüne gelerek reklamın yayınlanacağı ilçe, şehir, ülke vs. seçimleri yapmanız gerekir. 

Ardından reklamın, hangi yaş aralığında olan kişilere ulaştırılacağını belirlemelisiniz. Daha sonra cinsiyet, ilgi alanı, davranışlar ve de bağlantılar hedeflerinizi seçmelisiniz. Bunların her birini seçtikten sonra hedef kitlenizi belirlemiş olursunuz. 

Reklamınızın doğru bir şekilde yayınlanması için hedef kitlenizi doğru seçmeniz gerekir. Hedef kitle belirlerken bu konuda uzman yardımı talep edebilirsiniz. Çünkü hedef kitlenin doğru yapılması, Facebook reklam verme için çok önemli bir durumdur.

Reklam Kanalı Belirleme

Facebook'ta reklam verirken karşınıza çıkan aşamalardan bir tanesidir. Bu aşamada reklamınızın hangi kanalda yayınlanmasını istediğinizi tercih etmeniz gerekir. Facebook bu alanda size çeşitli alternatifler sunmaktadır. 

Ancak bu alternatifler dışında kendiniz de bir kanal belirleyebilirsiniz. Örneğin, reklamınızın Facebook'un yanında İnstagram'da da yayınlanmasını tercih edebilirsiniz. Böylece daha fazla kitleye ulaşabilirsiniz.

Bütçe Belirleme

Facebook reklam vermede en fazla düşünülen aşama bütçe belirlemedir. Bütçe belirlemede korkmanız gereken bir durum yoktur. Öncelikle düşük bir bütçe belirlemeniz daha doğru olur. Örneğin, 30 TL başlangıç için yeterlidir. Reklamınızın gidişatına göre bu bütçenizi tekrardan düzenleyebilirsiniz. Facebook, reklam için verdiğiniz bütçenin üzerine kesinlikle çıkmaz.

Reklam Oluşturma Ve Reklam Formatı Belirleme

Reklam oluşturma aşamasında çok dikkatli olmanız gerekir. Reklamınızda %20'den fazla yazı kullanmanız, yayınlanma olasılığı azaltır. Bu nedenle yazıdan çok görselliğe önem vermeniz gerekir. 

Dikkat çekici görseller kullanmanız, daha dikkat çekici olur. Bundan dolayı alışılagelmiş görüntülerden uzak durmanız gerekir. Reklam ne kadar cezbedici olursa o kadar fazla merak uyandırır. Reklam oluşturma aşamasından sonra reklam formatınızı belirlemeniz gerekir. 

Özellikle de tercih edilen format, video ise reklamınızı iyi tasarlamanız gerekir. Kullanıcılar videonuzu sonuna kadar izleyebilir ancak video amacını unutabilirler. Bu nedenle format belirlerken dikkatli olun. Reklam işinizi tamamladıktan sonra reklamınızı kopyalamayı unutmayınız. 

Reklamlarınızı incelemeniz, ileride yapacağınız reklamlarhakkında size ipucu verecektir. Kullanıcıların en fazla dikkatini çeken noktaları iyi saptamanız gerekir. Reklamın çekiciliği çok önemlidir. Çünkü insanlar reklamını beğendikleri şeyleri incelemek isterler. 

Eğer bunun bilincinde olarak reklam yaparsanız, Facebook reklamınız beklenmedik bir şekilde görüntülenebilir. İlk kez reklam verecekseniz, reklam konusunda uzmanla hareket etmeniz sizin için daha faydalı olabilir.