Facebook Reklam Hesabı Nedir?

Facebook Reklam Hesabı Nedir?

Facebook Reklam Hesabı Nedir?

Dijital ortamda yer alan birbirinden farklı sosyal medya hesapları üzerinde daima insanların çeşitli şekillerde reklamlar verebilme şansları vardır. Bu işlemi yerine getirebilmek için genellikle o platformlara özgü olarak kullanıma sunulan reklam hesaplarından faydalanılır.

Dünyadaki pek çok insanın oldukça ilgi gösterdiği ve sevdiği sosyal platformlardan biri olan Facebook bünyesinde de herkesin kullanımına açık olan bir reklam hesap sistemi bulunuyor. İnsanlar burada kendilerine bir reklam hesabı oluşturarak onun üzerinden dilediği şekilde birtakım reklamları verebiliyor.

Bu reklamlar hem videolu ve hem de görsel temelli olabiliyorlar. Herhangi bir girişim amacı doğrultusunda istenildiği gibi insanlar kendilerine göre bazı reklam verme çalışmaları içerisine girebiliyorlar. Bu süreçlerin işleyişleriyle alakalı merak edilen birçok şey hali hazırda, Facebook Hesap platformunda yanıtlanıyor.


Facebook Reklam Hesabı Kapatıldı

Birçok Facebook kullanıcısı bazen, hesabının kapatılması gibi bir durumla istenmeyen şekilde karşılaşabiliyor. Bu olumsuz duruma birbirinden farklı etkenle genel olarak sebep olabiliyor. Etik kurallara uymayan şekilde bazı reklamların aktif hale getirilmeye çalışılması, hesap kapatılmasına sebebiyet verebiliyor.

Yine verilen reklamların maliyetlerini karşılanmaması ve ödeme yapılmaması gibi durumlar nezdinde de Facebook yöneticileri, böylesine tatsız bir yaptırımı uygulamak zorunda kalabiliyorlar. Eğer bir reklam hesabının devre dışı bırakılması gibi bir durum söz konusuysa o zaman mutlaka gerekli adımları atarak sorunu en kısa sürelerde çözümlemek gerekiyor.

Facebook Hesap sitesinde kapatılan reklam hesapları nasıl açılır, bu gibi durumlarda nasıl bir yol izlenmeli buna dair yararlı birçok veri mevcut bulunuyor. Kapanmayla karşılaşan hesapları açmak için öncelikle platformda direkt hesap kalitesi kısmına giriş gerekiyor.

Ardından ise değerlendirme talep etme kısmından da yetkililere konuyla ilgili bir bildirim gönderiliyor ve bu şekilde kapatılan hesabın açılmasına dair sürece adım atılıyor.

Facebook Reklam Hesabım Kapatıldı Ne Yapmalıyım?

Facebook’a özel oluşturulan reklam hesabı, birtakım farklı sebeplerden ötürü kapanmaya uğrayabiliyor. Bu gibi önem teşkil eden durumlarda mümkün mertebe kısa bir sürede harekete geçilmesi gerekiyor.

Çünkü aksi halde süreç uzadıkça onun tekrar aktive edilmesi konusunda da bazı zorluklar ortaya çıkabiliyor. Doğrudan Facebook temsilcileriyle yardım merkezin ilgili görüşmeleri yapmak ve onlara konuyla ilgili her şey anlatmak gerekli oluyor. Bu doğrultuda bazı incelemeler çerçevesinde süreçler başarıyla tamamlanıyor.

Kapatılan Reklam Hesabı Kaç Günde Açılır?

Reklam hesaplarının daima çeşitli konularda girişimlerde bulunulabilmesi için daima çık olması gereklidir. Çoğu insanın aklında genellik, kapanma yaşayan hesapları ne kadarlık bir sürede açmak mümkün olur bu yer alıyor.

Birçok deneyim gösteriyor ki genellikle yapılan incelemelerden sonra kapalı hesaplar, ortalama 1 haftalık süre zarfında açılabiliyor.

Reklam Hesabı Neden Kapatılır?

Bilgi veren Facebook Hesap sitesinde de belirtildiği üzere reklam hesapları genellikle VPN kullanımları, reklam bütçelerinin karşılanmaması, güvenlik zafiyetlerinin tespit edilmesi veya spam teşkil eden bazı hareketlerde bulunulması neticesinde kapatılabiliyor.

Facebook Reklam Hesabı Nasıl Oluşturulur?

İnsanlar çok kolay bazı işlemler doğrultusunda bu sitede kendilerine bir yeni reklam hesabı oluşturabilirler. Bunun için öncelikle platformda hesaplar kısmına giriş yapılır.

Ardından orada ‘’reklam hesapları’’ bölümüne tıklanır ve ‘’ekle’’ seçeneğiyle devam edilir. Devamında reklam hesabına erişimle birlikte reklamların oluşturulması işlemleri başlatılır.

Reklam Hesabı Nasıl Doğrulanır?

Reklam hesabı açmak kadar onu başarılı bir şekilde doğrulamak da önemli olan konulardan biridir. Bu işlemi yerine getirmek için ilk etapta Business Güvenlik Merkez’inden doğrulamayı başlat sekmesine dokunulmalıdır.

Ardından işletmeye dair tüm bilgiler belirtilen bölümlere girilmeli ve sonra işletme detayları onaylanmalıdır. Bu süreç sonunda kalan işlemler de tamamlandığında hali hazırda bir doğrulama işlemi gerçekleştirilmiş olur.