Facebook Kart Eklerken Kapatıldı

Facebook Kart Eklerken Kapatıldı

Facebook Kart Eklerken Kapatıldı

Facebook sosyal medya hesabınız üzerinden reklam yayınlama yöntemini kullanarak hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Reklam yayınlamak için hesap oluşturmalı ve ödemelerinizi yapmalısınız. Reklamlar için oluşturulan borç bakiyesini ödediğinizde reklamlarınız yayınlanmaya başlıyor. Reklam ödemelerini ise hesabınıza eklediğiniz kredi kartı üzerinden yapabiliyorsunuz. Bazı durumlarda reklamlarınızın durdurulduğunu, hesabınızın kapatıldığını görebilirsiniz. Bu sorunlarla karşılaşmamak için facebook reklam yayınlama ilke ve kurallarına dikkat etmelisiniz.


Facebook Kart Ekleme İşlemleri

Facebook reklam yayınlama hizmet ücretlerini yatırmak ya da mesajlar üzerinden para göndermek, almak gibi işlemler için banka kartı ekleyebiliyorsunuz. Para transfer işlemlerinde banka kartları ve paypal hesapları kullanılıyor. Facebook hesabınıza kart eklemek istediğinizde şunları yapıyorsunuz:

Facebook hesabına giriş yap,

Ödemeye ayarlarına git,

Ödeme yöntemleri bölümünden kredi kartı – banka kartı ekle seç,

Kart bilgilerini yazdıktan sonra kaydet yaparak işlemi tamamlayabiliyorsunuz. Bu işlemleri yaparken, reklam hesaplarında herhangi bir ihlal ya da dolandırıcılık faaliyeti olduğu anlaşıldığında hesap kapatılabiliyor.

Facebook Ödemelerinin Yapılamaması

Facebook, reklam yayınlama hesaplarında ödemelerin yapılamaması ya da kart eklerken hesabın kapatılmasının nedenleri şunlardır:

Kartınızla ilgili işlem ve doğrulama sorunları,

Kart limitinin yetersiz olması,

Kart limit sınırının aşılmış olması,

Banka hesap bilgilerinin yanlış yazılması,

Facebook hesabı kapatılırsa ya da ödemelerde sorunlar yaşarsanız, facebook yardım seçeneği ile iletişime geçerek bilgi alabiliyor, sorunun çözülmesini sağlayabiliyorsunuz.

Facebook Hesabının Kapatılması

Facebook kart eklerken kapattı sorunu ile karşı karşıya kalanlar, reklam hesaplarında yaptıkları işlemleri güvenli olup olmadığına bakmalıdır. Reklam hesaplarının yönetilmesi ve ödemelerin yapılması konusunda yaptıkları bilgilendirme ile tüm kullanıcıların reklamlarını sorunsuz yayınlamalarını sağlıyorlar. Reklam hesaplarında herhangi bir kural ihlali, işlemlerde dolandırıcılık faaliyetleri gibi durumlar tespit edildiğinde reklam yayınları durduruluyor ve yeni kart ekleme aşamasında bile olsa reklam hesabı geçici ya da kalıcı olarak kapatılabiliyor.

Facebook Hesabı Neden Kapattı?

Facebook platformu, kullanıcıların reklam hesaplarında yaptığı davranışları izliyor ve ilke ihlali olduğunu gördüğünde facebook reklam hesabını donduruyor ya da kapatıyor. Reklam hesabınızda ödeme yöntemlerinde ani değişiklikler yapıyorsanız, hesabınızı koruma altına almak için işlemleri durduruyor ve geçici olarak kapatabiliyor. Facebook hesabının kapatılmasının en büyük nedeni, reklam hesabında, reklamlarda ilke ihlallerinin yapılması, uygunsuz reklamların yayınlanmasıdır.

Kapatılan Hesabı Açabilir Miyim?

Facebook kart eklerken kapatmışsa, ödeme yöntemlerinde ani değişiklikler yapmanız ve bunun dolandırıcılık olarak algılanmasındandır. Facebook, reklam hesaplarında ilke ihlali gibi durumlar olduğunda kullanıcılara uyarıda bulunuyor ve hesabın neden kapatıldığını gösteriyor. Yapılan uyarı bölümünde hesap doğrulama ve hesabın yeniden kullanıma açılabilmesi için yapılacak işlem adımlarını gösteriyor. Reklam hesabınız, reklam ihlalleri nedeniyle işaretledi uyarısı ile kapatıldıysa hesabınızı tekrardan açılması mümkün olmayabiliyor. Hesabını açmaya çalışanlar, bizimle iletişime geçin bölümü üzerinden form doldurarak taleplerini iletebiliyor.

Facebook Kart Ekleme

Facebook reklam hesabınızı oluşturduktan sonra ödemeler için farklı ödeme yöntemlerini seçebiliyorsunuz. Kart eklerken kapatılma sorunları ile karşılaşmamak için hesap oluşturulduğunda ilk önce kart tanımlarken ön ödemeli kart edinmek ya da kredi kartının sanal kart hesabını kullanmak daha güvenli olacaktır. Kredi kartı bilgilerinizi eklediğiniz facebook reklam hesabı kapatıldığında, o kredi kartı herhangi bir reklam hesabında da kullanamıyorsunuz. 

Onun için ön ödemeli kart ya da sanal kart tercihlerini kullanmanız öneriliyor. Facebook reklam hesaplarının oluşturulması, kart ekleme, kapatılma sorunları gibi tüm konularda yapılan paylaşımlarla kullanıcılarını bilgilendiriyor. Reklam yayınlamaya devam etmek isteyenler, facebook bussiness hesabı açabiliyor. Kullanılan reklam hesabı kapatılsa bile facebook bussiness hesabı ile reklam yayınlarına devam edilebiliyor.