Business Manager Nedir

Business Manager Nedir

Business Manager Nedir?

Sosyal medya ağlarının gücü ve etkisi tüm alanlarda hissedilmeye başlanmıştır. Business manager (İşletme yöneticisi), bir kuruluşun, şirketin ya da bireyin ticari işlerini yöneten kişidir. Birçok kişi ve işletme, dijital pazarlama işlemleri için facebook reklamlarını kullanmaktadır. Bu reklamların yönetilebilmesi için business manager portalı oluşturulmuştur.


Bu portal ile facebook üzerinden tüm dijital reklam işlemlerinin oluşturulması ve yönetimi daha kolay yapılabilmektedir. Facebook işletme hesabına sahip olanlar, hesap oluşturma, hesapların yönetimi, reklam içeriklerinin oluşturulması ve işletmenin doğrulanmasını sağlayarak, hedef kitlelere ulaşılmasını sağlayan kullanışlı ve etkili bir yönetim portalı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Business Manager Ne İşe Yarar?

Sosyal medya hesaplarının yoğun kitleler halinden kullanılmaya başlamasıyla birlikte, kişi ve işletmeler, ürün ve hizmet reklamlarını bu hesapları üzerinden yapmaya başlamıştır. Sosyal medya hesaplarında, reklam verme işlemleri ilk başlarda oldukça zor bir işlem süreci gerektiriyordu. Business manager sayesinde, facebook sosyal medya hesaplarında reklam verme işlek karışıklıkları ortadan kaldırılmıştır.

Hesap yönetimini kolaylaştıran bu platform üzerinden birden fazla oturum açılabilmekte ve hesapların daha kolay yönetilmesine fırsat sunmaktadır. İşletme sosyal medya hesabına aynı anda birden fazla kişi erişim yaparak dijital reklam düzenlemeleri ve hesap yönetimlerini yapabilmektedir.

Business Manager Platformu İle Neler Yapılır?

İşletmeler, sosyal medya ağları sayesinde, dünyanın her yerindeki müşteri kitlelerine daha hızlı ve kolay ulaşabiliyorlar. Business manager ile sosyal medya hesaplarında şunlar yapılabilir.

Business manager platformu üzerinden, instagram, facebook sayfaları, ürün katalogları ve hedef kitle verileri yönetilebilir.

Sosyal medya hesapları sayfalarında oturum açanların izinleri kontrol edilir ve birden fazla oturum açılması sağlanabilir,

Dijital reklamların daha hızlı ve kolay verilmesini ve takip edilmesini sağlar,

Facebook, instragram gibi sosyal medya hesaplarında, reklam bütçe yönetimlerinin detaylı gösterimi sağlanır,

Kişi ve işletmeler, dijital reklam işlemlerini business manager üzerinden vererek istedikleri hedef kitleyi oluşturabilirler.

Business Manager Neden Kullanılmalıdır?

Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya hesabı olan facebook, 2018 yılının sonundan itibaren hedef kitle oluşturma ve reklam verme işlemleri için business manager kullanma zorunluluğu getirmiştir. Hedef kitlenin oluşturulması ve sürekli yönetilebilmesi için business manager kullanılmalıdır. Neden kullanılmalı sorusu için şunlar sayılabilir.

Hızlı teknik destek alınmasını sağlar,

Sahte hesaplar üzerinden işlemler yapılmasını önler,

Dijital platformların daha güvenilir olmasını sağlar,

Ücretsiz kullanma seçeneği sunar,

Facebook sosyal medya ağında, işletme hesapları her zaman hiyerarşik bir yapı özelliğine sahiptir. Business manager platformu sayesinde, üst yöneticiler, çalışanlarına reklam hesapları atamaları yaparak, daha detaylı yönetilmesini sağlayabilirler.

Business Manager Kurulumu

Kişiler ya da işletmeler, kendi facebook profillerine giriş yaparak, business.facebook.com adresi üzerinden hesap oluştururlar. Hesap oluştururken, işletme adı, şirket e-postası, adınız, soyadınız bilgileri yazıldıktan sonra, bir sonraki aşamaya ileri seçeneği ile geçiş yapılır. Açılan sayfalarda yer alan bölümleri istenilen veriler yazıldıktan sonra yapılan yönlendirmeler ile hesabınızı özelleştirebiliyorsunuz. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra business manager hesabı oluşturulmuş olur ve hesabınıza erişim yaparak, reklam oluşturabilecek kişiler belirlenmelidir. Farklı işletme hesaplarına erişim yapmak için işletme ayarları bölümünden gerekli işlemleri yapabilirsiniz.

Business Reklamı Nasıl Verilir?

Facebook business manager hesabını oluşturanlar, istedikleri zaman reklam verme işlemlerini yapmaya başlayabilirler. Reklam verme işlemlerinin yapılabilmesi için business manager hesabının oluşturulması gerekiyor. Sosyal medya reklam hesabını oluşturanlar, business manager hesabına tanımlama yaparka, reklam verme işlemlerine başlayabilirler.

Dijital reklamların verilebilmesi için oluşturulan Business Manager hesabına ödeme yöntemi eklenir ve kredi kartı bilgileri tanımlanmalıdır. Oluşturulan hesap üzerinden, reklam yöneticisi oturumu açılır ve hedef kitleye uygun reklam içerikleri oluşturulur. Hedef kitlelere göre reklam setleri açılmalı ve reklam bütçesi belirlenmelidir. Oluşturulan set içerisine reklam eklenir ve onaylanarak, hedef kitlelere ulaştırılması sağlanır.