Business Manager Facebook'a Nasıl Bağlanır

Business Manager Facebook'a Nasıl Bağlanır

Business Manager Facebook’a Nasıl Bağlanır?


Business manager, facebook sosyal medya hesabında, dijital reklam verme ve yönetme işlemlerinin daha kolay ve hızlı yapılmasını sağlayan bir platform olarak kullanılmaya başlanmıştır. Önceden, bireysel hesaplar olarak kullanılan facebook hesapları, son yıllarda işletme hesapları olarak da kullanılmaya başlanmıştır.

İşletme hesaplarının Business Manager’e bağlayabilmek için hesap oluşturulması ve platformdaki, işletme ayarları düğmesi seçilmelidir. İstenilen sayfalar, üzerine al seçeneği işaretlenerek, hesap içerisinde kullanılmaya başlanır. Facebook reklamı verebilmek için Business Manager hesabı oluşturulmalı ve gerekli tanımlamalar yapılır.

Facebook Business Manager

Facebook sosyal medya platformu, işletmelerin reklam verme ve yönetme işlemleri için reklam politikalarında değişiklikler yapmıştır. E-posta hesapları ile hedef kitle oluşturulması ve işlemlerin daha güvenli yapılabilmesi için Business Manager platformu kullanılmak zorunda kalınmıştır. Sosyal medya reklam yönetimlerinin yapılabilmesi için oluşturulan Business Manager platformunu facebook’a başarılı bir şekilde bağlayanlar, reklam verme ve bütçe yönetimlerini daha kolay yapabilecektir. İşletme ve işletme yöneticileri, Business Manager portalı üzerinden tüm çalışanlarına görev atamaları ve reklam yönetimleri yapabilecektir.

İşletme Konumlarının Business Manager’a Bağlanması

Facebook Business Manager platformunda, konum sayfaları otomatik olarak eklenmemektedir. Sayfa yöneticileri, seçtikleri konumları, toplu olarak ya da tek tek ekleme yapabiliyor. İşletme konumlarının Business Manager’a bağlanması şu işlemlerle yapılır.

Business Manager hesabına giriş yapılır,

Açılan sayfanın en üst sağ köşedeki işletme ayarları bölümü seçilir,

Soldaki sayfalar seçilir ve liste halinde görüntülenir,

Otomatik alınmayan sayfalardaki, “kalan konum sayfasını üzerine al” seçeneği işaretlenir.

Bu işlemlerden sonra konum sayfası, Business Manager hesabına bağlanmıştır ve reklam yönetme işlemlerine hemen başlayabilirsiniz.

Business Manager İle Neler Yapılabilir?

İşletmelerin, reklam ve pazarlama çalışmalarının bir noktadan yönetilmesi, Business Manager platformu ile mümkündür. Reklam çalışmaları yapan ekipleri, ajansları, ürün tedarikçilerini ve varlıklara olan erişimlerin paylaşılmasına olanak tanımaktadır. Business Manager ile şunları yapabilirsiniz.

Dijital reklam verdiğiniz, facebook, instagram gibi sosyal medya hesaplarınızı tek bir yerden yönetebilirsiniz.

Hedef kitle ve ürün kataloğu yönetimlerini yapabilirsiniz,

Reklam çalışması yapacak kullanıcı erişim izinlerini kontrol edebilir ve düzenleyebilirsiniz,

Reklam gösterimlerini, harcamalarını detaylı görüntüleyebilirsiniz,

Sosyal medya hesaplarında, reklamların oluşturduğu etkiyi takip edebilirsiniz.

Business Manager platformu içerisinde birçok araç yer almakta ve kullanışlı seçenekler sunmaktadır. Yapılan işlemler sırasında karşılaşılan her türlü teknik sorunlar için hızlı teknik destek seçenekleri sunmaktadır.

Business Manager Güvenilir Mi?

Facebook hesaplarına bağlanan Business Manager platformu, tüm kullanıcılara, sağlam ve güvenilir işlem özellikleri sunuyor. Çalışan sayısı çok fazla olan işletmelerin, reklam çalışmalarını daha iyi yönetmeleri için en güvenilir seçenekleri sunmaktadır. İşletmeler, uzun vadeli projelerinde, sürekli yeni personel atamalarına ihtiyaç duyabilecektir. Business Manager ile yeni personel atama işlemlerinin yapılması hem çok kolay hem de çok hızlıdır.

Daha önceden yetki verilen personeller işten ayrıldıklarında bunların yetki kısıtlamalarının yapılması kolay olurken, platformun güvenilir olmasını sağlamaktadır. Reklam yönetimi projelerine yeni eklenen personelin atanması ve yetkilerinin belirlenmesi, platform üzerinde birkaç dakikada güvenilir bir şekilde yapılabiliyor.

Reklam Ekleme İşlemleri

Facebook sosyal medya hesapları üzerinden dijital reklam ve pazarlama işlemleri yapmak isteyenler, hedef kitlelerini belirleyerek işlemlerini yapmaya başlarlar. Business Manager platformu, işletmelerin dijital reklam çalışma ve yönetimlerini daha kolay yapma olanağı tanıyor. Business Manager facebook sayfa ekleme işlemlerini yapıldıktan sonra reklam hesabı eklemesi yapılır.

Business Manager platformuna erişim yapıldığında, sayfa altında yer alan “reklam ekle” seçeneği seçilerek, işlemler yapılmaya başlanır. Oluşturmuş olduğunuz hesap üzerinden kendi reklam hesabınızı ya da başkasına ait reklam hesabı eklemesi yapabilirsiniz. İsteyenler yeni reklam hesabı oluşturabilir ve işlem adımlarını tamamlayarak, dijital reklamlarını vermeye başlayabilirler. İşletme yöneticileri, çalışanlarının proje içerisinde yer almasını sağlarken, yapılan işlemleri anlık olarak takip edebilirler.

www.businesshesap.com olarak hepinize, iyi çalışmalar dileriz.